Fotboll kan vara brutalt ibland. Efter fem minuters övertid kvitterade Linköping med matchens sista spark och Umeå FC fick åka hem med en poäng i bagaget.

Det blev en jobbig söndag för Umeå FC. Redan innan avresa blev det problem med flygbiljetterna vilket gjorde att Aurelien Norest och Albin Bäckström fick stanna kvar i Umeå och missade matchen.
– Vi har varit i kontakt med resebolaget och dom har tagit på sig missen. Självklart är det tråkigt för både laget och Aurelien och Albin själva, säger Umeå FC:s kanslist Markus Wikström.
Väl på plats på Linköping Arena så var det hemmalaget som tog tag i taktpinnen inledningsvis på den svårspelade och hårda konstgräsmattan. Men Umeå FC växte in i uppgiften och började skapa fina lägen. Först fick Seif Kadhim ett friläge som målvakten räddade och på returen dök Victor Kamf upp, men hans skott räddades på mållinjen av en Linköpingsförsvarare. Bara några minuter senare fick Simon Mårtensson ett drömläge men ännu en gång lekte en Linköpingsförsvarare räddande ängel.

Men målet för Umeå FC skulle komma. Jens Stigedahl såg Seif Kadhims fina löpning längs kanten, slog en perfekt passning och Seif promenerade med bollen ända fram till målområdet innan han placerade in 1-0 i bortre hörnet.
Umeå FC hade kontroll på Linköping som endast lyckades skapa några halvlägen. Men så i matchens sista sekunder slängde hemmalaget in en lyra som damp ner framför Ilir Terbunja som satte kvitteringen och slutresultatet.

För Umeå FC väntar härnäst serietvåan Carlstad United hemma på Umeå Energi Arena på söndag den 29:e september.

Linköping City – Umeå FC 1-1 (0-0)
Målen: 0-1 (50) Seif Kadhim (Jens Stigedahl), 1-1 (90+5) Ilir Terbunja
Varningar Linköping City: Ivan Bukenya Umeå FC: Adel Ziarat
Publik: 129 på Linköping Arena