Umeå FC vann årets första träningsmatch på hemmaplan mot Skellefteå FF med 4-1 under lördagen. Den första halvlek slutade 0-0 men det blev målexplosion i den andra halvleken.

Umeå FC och Skellefteå FF gjorde en ganska ointressant första halvlek där båda lagen hade svårt att passa rätt och hitta fria spelare på planen.

Några målchanser kom i slutet av den första halvleken för båda lagen som inte kunde ta vara på sina chanser.
-Jag var inte helt nöjd med första halvleken men vi rättade lite grejer i paus, säger Umeå FC:s spelare Erik Lundström.

I den andra halvleken var Umeå ett helt annat lag. Där man skapade många målchanser i början av den andra. Umeå:s första mål kom genom Alexis Bbakka. Hemmalaget fortsatte att pressa Skellefteå som fick se Tobias Sandström göra 2-0 till UFC.

Skellefteå började spela bättre och lyckades reducera till 2-1, men närmare än så kom de inte.
Efter en fin pass av Alexis Bbakka var det då Simon Mårtenssons tur att göra 3-1 till hemmalaget.
Umeå var för starka för Skellefteå som inte kunde stå emot och fick se UFC:s lagkaptenen Dillan Ismail göra 4-1.

Säsongen har börjat bra för Simon Mårtensson som har gjort tre mål i de två senaste matcherna.
– Det är en extra bonus, säger Mårtensson.

Relationen med de nya spelare funkar bra och de kommer att höja kvaliteten på laget enligt Simon.
– Det är klart att det tar ett tag innan allt sitter hundra procent, men de har jobbat hårt och de är duktiga spelare, säger han.

Tränaren Andrée Jeglertz ser utvecklingen i laget efter dagens seger och enligt honom är det jätteviktigt att spela mot lag som de kommer att möta senare i division I.
– Vi spelade bra idag men vi måste bli bättre på att ha tålamod och anfallsspel, säger Jeglertz som är nöjd över de nya spelare och fortsätter:
– Det är många av dem som gör bra och framförallt skulle jag vilja höja Seif Kadhim som gör en väldigt bra match idag och han har en fantastisk vänsterfot som ger oss mycket på fasta situationer.

Umeå FC – Skellefteå FF 4-1 (0-0)
Målen:
1-0 (54) Alexis Bbakka, 2-0 (60) Tobias Sandström, 2-1 (64) Leo Englund, 3-1 (77) Simon Mårtensson, 4-1 (79) Dillan Ismail