Umeå FC tog en 1-0-seger mot tabelljumbon Skellefteå FF under måndagen.
Matchens enda mål gjordes i den 48:e minuten genom Alexis Bbakka. Segern innebär hopp för Umeålaget som kan fortfarande drömma om avancemanget till Superettan.
– Jag är såklart väldigt glad för segern och tycker att grabbarna gör en jättebra insats, säger UFC-tränaren Magnus Henrysson

De 1180 åskådarna på Umeå Energi Arena fick se en händelsefattig och mållös första halvlek. Inledningen var jämn med ett visst bollövertag för Skellefteå men Umeå FC kändes farliga i sitt kontringsspel. Det var egentligen i halvlekens slutminuter som det började skapas farligare målchanser. Alexis Bbakka gav så när hemmalaget ledningen men Simon Mårtenssons passning var aningen för lång.

I den andra halvleken inledde hemmalaget vassare och fick utdelning tidigt i densamma. Alexis Bbakka snappade upp Seif Kadhims inspel och rullade in 1-0 just intill stolproten.
Umeå FC fortsatte trycka på och skulle med facit i hand gjort något mer mål, bland annat missade Mårtensson ett friläge med kvarten kvar. Några minuter senare fick UFC-spelaren Emmanuel Yeboah sitt andra kort och blev därmed utvisad. Ett bra läge för Skellefteå, men trots en man mer på banan, lyckades man inte skapa några riktigt farliga lägen.
Måndagens derby slutade alltså med en 1-0-seger för Umeå FC som nu ligger på en fjärde plats i Division 1 Norra, fyra poäng bakom Carlstad United som innehar andraplatsen. Nu väntar serieledande Västerås på bortaplan kommande söndag.

Det var en nöjd, debuterande huvudtränare, i Magnus Henrysson efter matchen.
– En ganska jämn match, framförallt i den första halvleken. Men vi pratade om att trycka ner dem mer i den andra vilket vi får utdelning på. Jag är såklart väldigt glad för segern och tycker att grabbarna gör en jättebra insats, säger UFC-tränaren Magnus Henrysson.

Umeå FC – Skellefteå FF 1-0 (0-0)