Umeå FC vann träningsmatchen mot IFK Luleå med 1-0 där Anton Eriksson blev matchens enda målskytt, hans första mål i klubben.

Umeå FC var det bästa laget under hela matchen med mycket anfallsspel och många lägen.

I den första halvleken skapade hemmalaget väldigt många lägen och Luleå fick koncentrera sig på försvarsspel.
Efter 35 minuter gjorde Umeå FC 1-0 på straff genom Anton Eriksson, hans första mål för Umeå FC. Straffen tillkom efter att Jerome Tibbling blivit nedriven.

I den andra halvleken fortsatte hemmalaget öka trycket ännu mer. Efter 50 minuter var Adel Ziarat nära att göra ett drömmål men klacken gick utanför.
Jerome Tibbling var nära att göra 2-0 med ett fint skott men Luleå:s målvakt räddade sitt lag ännu en gång.

Slutresultatet blev 1-0 till hemmalaget, ett resultat som kunde blivit mycket större.

Umeå FC-tränare Andrée Jeglertz var nöjd med lagets insats och tycker att de var det bästa laget matchen igenom.
-Vi kontrollerade matchen totalt och jag tror inte de hade någon målchans under hela matchen, säger Jeglertz och fortsätter:
-Vårt försvarsspel är bra och vi gör det vi ska.

Beröm gick till Anton Eriksson och Adel Ziarat för en fin insats.
-Jag älskar att göra mål och det är viktigt att göra första målet för klubben, säger Eriksson och fortsätter:
-Jag tycker att vi gjorde en bra match och kontrollerade den på rätt sätt.

Måndagen den 2 april spelar Umeå FC sin sista träningsmatch inför seriepremiären, mot Piteå IF med matchstart klockan 12.00.

Umeå FC – IFK Luleå 1-0 (1-0)