En 2-0-ledning redan efter 10 minuter och allt var frid och fröjd. Sen tappade Umeå FC allt och förlorade premiären mot Carlstad United med 3-2.

Umeå FC fick en drömstart i matchen mot Carlstad United. Jens Sjöström hittade målet redan efter tre minuters spel och sedan rullade Simon Mårtensson in 2-0 efter en rejäl målvaktstabbe.
– Vi börjar matchen precis som vi ska. Vi trycker ner dom, vinner boll högt upp och lyckas dessutom göra två mål redan innan 10 minuter. Tyvärr kan vi inte använda den energin och fortsätta på samma sätt så länge efter det olyckliga reduceringsmålet alldeles efter, säger Robert Bergström.
För bara tre minuter efter Simons 2-0-mål reducerade Carlstad United då Umeå FC olyckligt tappade bollen i eget straffområde och André Jernberg sköt, via UFC-ben, in 2-1.
I slutet av den första halvleken så dribblade sig Simon Mårtensson lös från Carlstad-försvaret och blev nerdragen.
-Simon skulle haft en straff i slutet av första, men domaren valde att fria, menar Bergström
Direkt i andra såg man att Carlstad United var det hungrigare laget. Det skulle även ge utdelning för hemmalaget. I matchminut 64 fick Simon Molander helt ostört nicka in kvitteringen och det skulle komma mer. Två minuter senare tog Carlstad ledningen efter ett välplacerat skott av Albin Lekiqi.
– En bit in i den andra halvleken så tycker jag att vi tappar initiativet och kontrollen över matchen Vi börjar spela omotiverade djupa passningar och Carlstad lyckas göra två mål inom några minuter. Där måste vi kunna spela klokare vid ledning, sedan om det beror på att det var nerver, seriepremiär och naturgräs vet jag inte, säger Bergström.
I slutskedet av matchen tryckte Umeå FC på för en kvittering och flyttade bland annat upp Mosou Lamin Sillah som forward och det var även Sillah som skulle få sista läget, men skottet hamnade mitt på Mathias Karlsson i Carlstad-målet.
– Det är en tuff förlust att ta då starten lovade så gott och på det sätt vi går ner oss i den andra, men nu får vi dra lärdom av detta och studsa tillbaka på lördag i hemmapremiären mot Enskede, avslutar Bergström.
Carlstad United – Umeå FC 3-2 (1-2)
Målen: 0-1 (3) Jens Sjöström (Simon Mårtensson), 0-2 (9) Simon Mårtensson, 1-2 (12) André Jernberg, 2-2 (64) Simon Molander, 3-2 (66) Albin Lekiqi
Varningar: Carlstad United; Jesper Karlsson, André Jernberg, Sebastian Carlsson Umeå FC;Dillan Ismail, Isaac Freitas da Silva, Mikael Wikström