Akropolis hade ledningen med 1-0 i paus. Men Umeå FC vände på steken i den andra halvleken och vann för första gången sedan i början av juli.
– En viktig seger som vi förtjänar, sade segerskytten Jens Sjöström efter matchen.

Jens Sjöström var tillbaka i startelvan för första gången sedan matchen mot Luleå den 20 juni. Han fick se sitt Umeå FC inleda strålande där man redan efter 10 minuters spel vaskat fram tre bra lägen dock utan utdelning. Det var annars en väldigt öppen historia där det skapades mängder av målchanser från båda lagen under den första halvleken. Men det dröjde till den 41:a spelminuten innan nollan på resultattavlan sprack. Norrettans skyttekung Luca Gerbino Polo höll sig framme på ett fint inlägg och styrde in ledningsmålet till gästerna.
Ett tungt mål att släppa in men det var inga nerböjda huvuden under halvtidspausen.
Vi kände att vi hade gjort en väldigt bra första halvlek och visste att vi kunde vända, sade Sjöström.

Sagt och gjort. Först kom kvitteringen efter Radoslaw Erlich fina inlägg då en Akropolis-försvarare styrde in bollen i eget mål och sedan kom även ledningsmålet bara sju minuter senare. Jens Sjöström var framme och stötte in sitt femte mål för säsongen.
Det var en hörna från vänster som Leo (Englund) skarvade vidare och jag som fick ett knä på bollen och styrde in den, berättar Sjöström.

Trots flertalet chanser i slutet för båda lagen kunde Umeå FC hålla ut och bärga tre poäng.
Det har varit jobbigt att vara på sidan, men jag har fått bidragit på annat sätt. Tyvärr tillhör det sporten men det kändes väldigt skönt att vara tillbaka idag, berättar Jens och fortsätter:
Idag knyter vi näven och jobbar tillsammans. Vi är fortfarande obesegrade hemma vilket är väldigt starkt, att dessutom vända ett underläge till seger mot ett så pass bra lag som Akropolis är glädjande. Vi visar otrolig styrka idag.

Sjöström blev utbytt i den 76:e minuten men ger lugnade besked.
Vi är i en upptrappningsfas där jag kanske inte är redo för 90 minuters spel ännu. Men det var skönt att kunna bidra med 76 minuter idag, avslutar han segerskytten.

Umeå FC – Akropolis IF 2-1 (0-1)
Målen:
0-1 (41) Luca Gerbino Polo, 1-1 (57) Självmål, 2-1 (66) Jens Sjöström (Leo Englund)
Varningar: Umeå FC; Jens Sjöström, Oscar Sandström, Simon Mårtensson, Radoslaw Erlich Akropolis; Konstantinos Stavrothanasopoulos