Brages supportrar stod för rena rama fyrverkeriet på läktaren.
Det gjorde deras spelare på planen också.
Därför blev det 4-0 mot Umeå FC i norra fotbollsettan.
– Brage var bättre än oss i båda straffområdena, summerade Umeå FC:s lagkapten Jens Sjöström.

Det är bara minuter efter toppmötet med Brage,
Jens Sjöström möter pressen utanför omklädningsrummet.
En 0-4-förlust mot Brage gör ont i hela kroppen och är det någon spelare i Umeå FC som vet att fotboll kan göra ont så är det just Jens Sjöström, som fått stora delar av sin karriär förstörd av skador av olika slag.
På frågan hur han mår efter 0-4 mot Brage…
– Jag mår aldrig bra efter en förlust, men det här handlar inte bara om mig, det här handlar om oss alla, alla har ett individuellt ansvar, säger Jens Sjöström.
Efter en vårsäsong som innehöll bland annat en segersvit på sju raka matcher och ett driv i laget som fick UFC-supportrarna att börja tro på Superettan har hösten inte varit lika framgångsrik.

I september spelade Umeå FC in en enda poäng och visar hur svårt laget har haft att hitta tillbaka till de fantastiska resultat som gjordes under seriespelets första halvlek.
De uteblivna resultaten har gjort att UFC mer eller mindre är borta från andraplatsen som ger kvalchans till Superettan.
Men där Jens Sjöström står utanför omklädningsrummet med lagkaptensbindeln på ena armen och en blodig högerstrumpa som ett smärtsamt minne efter 0-4-förlust kan han förstås inte ge upp.
Jens Sjöström har aldrig någonsin gett upp fotbollen för någon skada, han tänker inte heller ge upp för att tabellen inte ser ut som han vill att den ska göra.
– Vi måste vara ärliga, professionella och se till att göra det bästa av det som återstår av hösten. Vi älskar att spela fotboll och det ska vi fortsätta att göra och dessutom har vi ett emblem att spela för, resonerar Jens Sjöström.
Men vad säger du till de supportrar och UFC-anhängare som lämnade Umeå Energi Arena i dag efter 0-4 med en stark känsla av att det nu är kört?
– Vi måste fortsätta att tro på det vi gör. En tabell är visserligen ett mått på hur framgångsrik man är och vi vet ju efter vårsäsongen att det kan vända och plötsligt vann vi sju raka matcher, så det är bara att jobbare vidare ännu hårdare, säger Jens Sjöström.

Söndagens hemmamatch mot serieledande Brage sågs på förhand som en nyckelmatch. En vinst skulle föra Umeå FC tillbaka in i matchen i striden om andraplatsen. En förlust skulle förmodligen innebära att loppet var kört eftersom nio poäng på de fem kvarvarande matcher i stort sett är omöjligt att hämta in.
När Umeå FC mötte Brage på bortaplan i våras blev det 3-0 till dalalaget som då visade en enorm effektivitet på offensiv planhalva. Typ tre mål på två målchanser.
Men returen i Umeå hade en liknande händelseutveckling.
– Två bra och jämna lag mellan straffområden. Men inne i respektive straffområde var Brage mera beslutsamt och bättre än oss. Där har vi skillnaden mellan ett lag som toppar tabellen och ett lag som ligger på tredje plats, kommenterade Jens Sjöström.

Umeå FC öppnade starkt och hade mycket boll på offensiv planhalva under första 20-25 minuterna utan att skapa några riktigt farliga målchanser. Men mot slutet av första halvlek tog Brage över och fick också god hjälp av hemmalaget vid både 1-0 och 2-0 innan paus.
Första målet kom på ett inlägg där Umeå FC:s mittback Dillan Ismail halkade, föll mot marken och kom helt fel i undanrensningen. Bollen gick förbi honom och ställde hemmamålvakten Yann Fillion helt och hållet.
Det andra målet föregicks av trafikkaos och kalabalik framför hemmamålet där UFC hade svårt att få undan bollen efter flera Brageavslut. Till sist kunde Brages Erik Nilsson skicka in 2-0 med ett välplacerat skott innanför stolpen, helt otagbart för Fillion.

I andra halvlek försökte Umeå FC bygga upp en stark offensiv för att jobba sig in i matchen. Brage backade hem och med ett lågt försvarsspel med åtta spelare i eget straffområde var det svårt för Umeå FC att komma fram till avslut.
Efter 56 minuter kom hemmalagets vassaste chans när Victor Mansaray, som bytte av Simon Mårtensson i paus, sköt ett hårt skott från nära håll där Bragemålvakten Ludvig Larsson avvärjde med en snygg benparad.
Umeå FC var aldrig i närheten av att skapa liv i matchen.
Brage hade endast två målchanser i andra halvlek och de betydde 3-0 och 4-0.
Det var andra gången för säsongen som Umeå FC föll med 0-4.
Förra gången var i hemmaderbyt mot Team TG och den förlusten visade sig vara en väckarklocka och startskottet för en lång svit av trepoängare för Umeå FC.
Samma scenario måste inträffa på nytt om UFC ska ha någon chans att nå kvalspel till superettan
Men just nu är den chansen väldigt långt borta.
– När det gäller spelet inne i straffområden måste vi upp en nivå för att kunna vara med och konkurrera om andraplatsen och vidare kval mot Superettan, fastslog Jens Sjöström.

Umeå FC – IK Brage 0-4 (0-2)
Målen:
0-1 (38) Självmål, 0-2 (45) Erik Nilsson, 0-3 (83) Ardian Rexhepi, 0-4 (90) Johan Eklund
Varningar: Umeå FC: Modou Lamin Sillah IK Brage: Anton Lundin