Umeå FC kryssade i seriepremiären mot Sandvikens IF. Resultatet skrevs till 1-1.

Umeå FC gjorde en bra första halvlek med några lägen och tog ledning genom Isaac Freitas da Silva efter 14 minuter.
Hemmalaget var väldigt bra på att skapa lägen i första halvlek men kunde ändå inte göra fler mål.
Sandviken kvitterade till 1-1 innan pausvilan där klockan hade passerat 49 minuter. Detta på grund av att matchen pausades i några minuter efter Sandvikens målvakt Tim Markström gjorde sig illa efter han försökt vinna bollen mot UFC-Alexis Bbakka som därmed fick gultkort.

I den andra halvleken fortsatte Umeå FC att skapa lägen men laget kunde inte ta vara på sina chanser. Sandviken var lite farligare i den andra halvleken som gav laget ett par målchanser.

Matchen slutade 1-1 där målvakten Viktor Göranzon stod som matchlirare från UFC:s sida.

Tränaren Andrée Jeglertz är lite besviken med resultatet där han tycker att laget förtjänade vinna.
– Vi borde vinna matchen och vi skapade lägen för att vinna matchen, framförallt i första halvlek, säger Jeglertz.

Målskytten Isaac Ferreira da Silva är inte heller nöjd med resultatet och säger att man måste se till att vinna hemmamatcher.
– Vi gjorde en bra match och vi skapade många målchanser, säger Silva och fortsätter:
– Vi måste vara mer bestämda och ha mer självförtroende och vi måste chansa att skjuta mer.

Umeå FC gästar Nyköping den 15: april kl. 16.00.

Umeå FC – Sandvikens IF 1-1 (1-1)
Målen: 1-0 (14) Isaac Freitas da Silva, 1-1 (45+4) Namir Alispahic.
Varningar Umeå FC: Alexis Bbakka Sandvikens IF: Olof Mård, Jens Åberg, Viacheslav Koidan