Umeå FC tog tre nya poäng när Rynninge IK kom på besök under söndagen. Siffrorna skrevs till 2-1 till hemmalaget.

Umeå FC var utan tvekan det bästa laget i matchen med många farliga lägen och med bra bollinnehav.

Umeålaget var väldigt offensiva och hungriga de 20 första minuter av första halvleken som hade kunnat sluta 5-0 om hemmalaget hade tagit vara på alla sina målchanser.

Brassen Isaac Freitas da Silva gav Umeå FC ledningen efter elva minuter och fyra minuter senare utökade hemmalaget sin ledning genom ett självmål.

I mitten av den första halvleken reducerade Rynninge efter Konrad Gustafsson nickade in bollen.

Det blev inga mål i den andra halvleken men båda lagen var farliga men inte skickliga nog för att göra fler mål.

Matchen slutade 2-1 till Umeå FC som vinner igen efter två raka förluster.
– Vi var i behov att vinna igen på hemmaplan och det syntes också att spelarna vill verkligen vinna matchen, säger Umeå FC-tränaren Andrée Jeglertz som berömmer Isaac Freitas da Silva, Seif Kadhim och Dillan Ismail för en bra insats.

– En viktig seger som kommer att ge laget självförtroende igen efter två raka förluster på bortaplan, säger matchens lirare Isaac Freitas da Silva.

Umeå FC – Rynninge IK 2-1 (2-1)
Målen: 1-0 (11) Isaac Freitas da Silva, 2-0 (14) Självmål, 2-1 (21) Konrad Gustafsson
Varningar Umeå FC: Anton Eriksson Rynninge IK: David Hasler, August Holmberg, Miran Abdulrahman Mohammad
Publik: 515 på Umeå Energi Arena