Umeå FC besegrade BK Forward på bortaplan under lördagen. Slutresultatet skrevs till 1-0 till Umeålaget som nu har fyra raka segrar och tio raka matcher utan förlust.
– Det var en bra match av oss, säger UFC-tränaren Andrée Jeglertz.

Det var en jämn match med många snabba kontringar och farliga lägen från båda lagen.
Hemmalagets långa bollar blev aldrig ett hot för Umeå FC:s försvarsspel som hängde med och gjorde ett fantastiskt bra jobb hela matchen.
Umeå FC:s Seif Kadhim var nära att ge ledningen för bortalaget på en frispark men målvakten räddade. Fyra minuter senare var Umeå FC farliga ännu en gång när kapten Dillan Ismail nickade på en hörna men bollen gick utanför.

Forward försökte svara med snabba anfall men utan att lyckas ta sig till riktigt farliga lägen.
Umeå FC tog ledningen genom Alexis Bbakka i den 15:e minuten efter Forward-målvakten kastade iväg ett slarvigt kast. UFC-anfallaren var kall och tog sig förbi en motspelare innan han snyggt chippade in bollen i mål.

Första halvlek slutade 1-0 till Umeå FC, vilket också blev slutresultat.

Umeå FC-tränaren Andrée Jeglertz är nöjd över lagets insats.
– Det var en bra match av oss, vi skapade farliga lägen och lyckades vinna med 1-0, säger Jeglertz som hyllar sin trupp.
– Vi har en bred trupp med många duktiga spelare.

Isaac Freitas da Silva började på bänken efter sin tre matcher långa avstängning.
– Han har varit sjuk och vi tyckte att andra halvlek skulle passa honom, avslutar Jeglertz.

Dagens seger innebär fjärde raka segrar och tio matcher utan förlust för Umeå FC. Nästa helg tar man emot Sollentuna FF som ligger på en tiondeplats.

BK Forward – Umeå FC 0-1 (0-1)