Umeå FC tog sin första seger på ett bra tag när man på söndagseftermiddagen betvingade BK Forward med 3-1 (0-0).
– Jag beundrar spelarna på vilket bra sätt de tog sig an uppgiften sett till att vi hade vissa problem före matchen och fick fler under densamma, summerade Umeå FC-tränaren Robert Bergström efter trepoängaren.

Efter en trevande matchupptakt med ett tämligen böljande intetsägande spel tog Umeå FC mer och mer hand om taktpinnen och bollinnehavet i den här matchen.

Detta dock utan att skapa några direkt brännheta målmöjligheter och i akt I bokförde vi faktiskt de bästa chanserna för gästande bollklubben Forward från Örebro som hade några vassa distansskott, dock utanför målramen eller i UFC-keepern Felix Marklunds stabila famn.

Redan i nionde minuten fick UFC:s Jens Sjöström känning av baksida lår och tiotalet minuter senare tvingades han utgå där Leo Englund kom in och UFC fick pussla om i laguppställningen där Erik Lundström fick gå ner i planen.
– Det är aldrig lyckat och det speciellt inte centralt i planen, sa Robert som tio minuter in i andra rundan fick skifta om ytterligare.

Detta då för dagen comebackande Modou Lamin Sillah (förmodligen) slog upp sin lårskada och fick utgå. Här fick då Eric Rönnholm flytta in till en mittbacksplats och inhoppande Oscar Sandström spela högerback.
– Vi fick göra flera rotationer och förutom segern är jag mest belåten med hur spelarna agerade utifrån detta på ett mycket bra sätt, sa Bergström.

I den 61:a minuten kom matchens första mål då Leo Englund nickade in ettan på ett inlägg från Oscar Sandström.

Blott två minuter senare höll sig Radek Erlich framme på en tilltrasslad situation efter en vänsterhörna och skickade in 2-0-bollen.
– Det kändes redan tidigare att vi hade hyfsad kontroll på matchen, men Forward gav ju inte slaget förlorat.

Nej och gästernas straff i 73:e minuten förvaltades på ett säkert sätt till en 1-2-reducering, men tio minuter senare kom ytterligare ett mål.

Där och då hade Forward ett bra läge i UFC:s straffområde, bollen rensades ut på högerkanten, skickades på direkten vidare ytterligare upp i planen och då kom Simon Mårtensson fri från halva planen fram till att distinkt trycka in slutresultatet 3-1.

Detta måls tidsnotering från ett eget straffområde till mål i det andra måste vara något av rekord.

Umeå FC – BK Forward 3-1 (0-0)
Målen: 1-0 (61) Leo Englund (Radoslaw Erlich), 2-0 (63) Radoslaw Erlich (Dillan Ismail), 2-1 (72) Erik Björndahl (straff), 3-1 (83) Simon Mårtensson (Radoslaw Erlich)
Varningar: Umeå FC; Axel Fällman, Leo Englund BK Forward; Anton Westerlund