Umeå FC blev mållösa för första gången för säsongen när man spelade 0-0 hemma mot Täby.

23 bilder från matchen. Foto: Jan Hofverberg.

Det bjöds på en klassisk höstmatch när Umeå FC och Täbys möttes under söndagen. Det var tillknäppt och statiskt. Täby skapade en jättechans i minut sex men skottet gick över annars var det Umeå FC som ägde bollen utan att skapa några riktigt heta chanser i den första halvleken. Närmast var Adam Sandström vars skott räddades av Täby-målvakten.

Den andra halvleken var bara åtta minuter gammal när Kerfala Cissoko fick ett jätteläge att ge hemmalaget ledningen men skottet gick över. Täby Täby var inte ofarlig å sin sida där både David Ekman (block) och Pontus Eriksson (räddning) fick komma ut stort. Med tio minuter kvar var Alexander Larsson ytterst nära att skjuta 1-0 men skottet täcktes undan av en Täby-försvarare. På efterföljande hörna så tryckte Cissoko in 1-0 men blev, felaktigt, avvinkad för offside.

Slutstriden går vidare kommande helg då Umeå FC återigen åker till Karlstad, denna gång för möte med IF Karlstad Fotboll.