Efter tre raka matcher utan vinst hoppade Umeå FC tillbaka på segerspåret mot FBK Karlstad. Man tog en tung 3-1-seger i toppstriden av Ettan Norra.

Det började lysande för Umeå FC på Örsholmens regntunga naturgräsmatta. Redan efter sju minuter sköt William Hofvander in ledningsmålet efter en missriktad hemåtpassning från FBK-försvaret som Kerfala Cissoko snappade upp och serverade Hofvander.

Umeå FC spelade syniskt och rakt den första halvtimmen men FBK Karlstad åt sig in i matchen och skapade några farliga lägen, men där skottprecisionen uteblev.

I första halvlekens sista minuter var lagkaptenen Stefan Lindmark tvungen att utgå med en skada och ersattes av Hugo Bergström där just Bergström skulle sätta stor prägel på slutresultatet.

Den andra halvleken var bara minuten gammal när han placerade in 2-0 efter en otrolig framspelning av Cissoko. Med kvarten kvar utökade Cissoko sen Umeå FC:s ledning till 3-0, fint framspelad av just Bergström.

Med 12 minuter kvar reducerade FBK Karlstad men kom aldrig närmare än så.

Ni väntar Täby hemma på söndag för Umeå FC:s del.

Ettan Norra, omgång 26
FBK Karlstad – Umeå FC 1-3 (0-1)
Målen: 0-1 (7) William Hofvander (Kerfala Cissoko), 0-2 (46) Hugo Bergström (Kerfala Cissoko), 0-3 (73) Kerfala Cissoko (Hugo Bergström), 1-3 (78) Agon Beqiri