En otroligt dramatisk avslutning blev det på bortamötet med Karlberg under söndagen. Umeå FC tog ledningen med 2-1 tio(!) minuter in på tilläggstiden. Men trots det blev det bara en poäng efter att Karlberg kvitterat minuten senare från straffpunkten.

Annars fick Umeå FC en drömstart på den här tillställningen när Kerfala Cissoko stod för ett klassmål redan efter tre minuter.

Överlag var det här en ganska öppen tillställning där både Umeå FC och Karlberg hade sina chanser. I början av andra halvleken skulle nog Karlberg-mittfältaren Modoumatarr Mbye fått syna sitt andra gula kort när han rev ner Adam Sandström på mittplan men domare Niclas Karlsson friade. Med 30 minuter kvar rann William Hofvander igenom och blev tacklad bakifrån men återigen friade Karlsson. Minuten senare prickade Adam Sandström stolpen. Istället kvitterade Karlberg med ett snyggt volley-skott i den 82:a matchminuten.

Marginalerna emot men 10 minuter in på tilläggstiden så rann Hofvanders inlägg in mellan Karlbergmålvakten Cem Alpeks ben och alla trodde nog att det skulle bli matchen sista spark, men så blev det inte. Karlberg skickade in bollen i Umeå FC:s straffområde där bollen prickade David Ekmans axel, men domaren gav hemmalaget straff. En straff som Dawid Dudziak placerade in via Pontus Erikssons fingerspetsar.

Marginalerna var emot Umeå FC denna söndag och nu är både Anders Bååth och Tim Olsson avstänga i kommande helgs toppmöte med FC Stockholm på lördag.

Ettan Norra, omgång 24
Karlbergs BK – Umeå FC 2-2 (0-1)
Målen: 0-1 (3) Kerfala Cissoko (Tim Olsson), 1-1 /82) 1-1 (82) Alfredo Martiatu Nordeman, 1-2 (90+10) William Hofvander (Stefan Lindmark), 2-2 (90+11) Dawid Dudziak (straff)
Varningar UFC: Albin Näslund, Tim Olsson, William Hofvander