Den obesegrade sviten på hemmaplan bröts mot HTFF under lördagen. Gästerna vann med 2-1.

20 bilder från matchen. Foto: Jan Hofverberg.

De unga gästerna från Hammarby började piggt och fick Pontus Eriksson att jobba. Redan efter 16 minuter tog de också ledningen genom Liam Mahachai Källman.

Umeå FC växte, som vanligt, in i matchen men man var mållösa efter den första halvleken.

Med medvinden i ryggen så tryckte Umeå FC ner HTFF i enledningen av den andra halvleken och man fick också utdelning. William Hofvander sköt, på volley, in sitt 13:e mål för säsongen efter en målvaktsretur. Där och då satt de flesta och väntade på ytterligare ett hemmamål. Men istället var det gästerna som tog ledningen igen.

Adam Akimey slet sig lös och placerade in 2-1 mellan benen på Eriksson. Umeå FC försökte hitta en kvitteringen men gästerna höll emot.

Nu väntar Karlbergs BK borta kommande helg.

Ettan Norra, omgång 23
Umeå FC – Hammarby TFF 1-2 (0-1)
Målen: 0-1 (16) Liam Mahachai Källman, 1-1 (64) William Hofvander, 1-2 (68) Adam Akimey
Varningar UFC: Joel Hedström, Adam Sandström