Tillslut så kom Umeå FC:s första förlust i Ettan Norra 2024. Hemmalaget AFC Eskilstuna vann söndagens tillslut med 3-1.

Annars började det bra för Umeå FC. William Hofvander placerade in 1-0 efter en hörnvariant redan efter 16 minuter. Det skulle dock inte dröja länge innan hemmalaget kvitterade. Alexandar Azizovic dök påpassligt upp i straffområdet och placerade in 1-1 efter ett långt inkast.

Det var Umeå FC som ägde bollinnehavet men man hade svårt att vaska fram de riktigt farliga chanserna. Istället kontrade AFC Eskilstuna bra och i den 63:e matchminuten pangade Dmitry Zhuravlev in ledningsmålet för hemmalaget.

När Umeå FC sedan tryckte på för ett kvitteringsmål så kom istället avgörandet för AFC. Lee Hansson placerade in 3-1-målet med fem minuter kvar att spela.

Umeå FC inkasserade därmed sin första förlust för säsongen.

Nu väntar Hammarby TFF hemma på lördag den 21 september.

Ettan Norra, omgång 22
AFC Eskilstuna – Umeå FC 3-1 (1-1)
Målen: 0-1 (16) William Hofvander (Linus Panboon), 1-1 (19) Alexandar Azizovic, 2-1 (63) Dmitry Zhuravlev, 3-1 (85) Lee Hansson
Varningar UFC: Hassan Abdi Hassan