Underläge efter den första halvleken, men en imponerande andra halvlek bärgade ytterligare tre poäng för Umeå FC när man besegrade AFC Eskilstuna på söndagen. Slutsiffrorna skrevs till 3-1.

23 bilder från matchen. Foto: Jan Hofverberg.

En rätt sömning första halvlek väcktes till liv när AFC Eskilstuna fick straff i den 38 matchminuten. Pontus Eriksson stod för en strålande enhandsräddning, men på den efterföljande hörnan nickade Henry Atola in 1-0 till gästerna.

Vi är van att se et vid det här laget, men det var ett helt nytt hemmalag som kom ut i den andra halvleken och fullständigt körde över sitt motstånd. Kvitteringen nickade Kerfala Cissoko in på Hassan Abdi Hassans fina inlägg.

Ett gäng missade chanser senare så vann Joel Hedström bollen centralt och trampade rakt fram, tunnlade AFC Eskilstunas mittback och friställde Cissoko som enkelt styrde in 2-1. Minuterna senare smällde William Hofvander in 3-1-målet i krysset och Umeå FC hade återigen vänt en match till seger i den andra halvleken.

Noteras ska också göras att Tintin Lindgren gjorde A-lagsdebut för Umeå FC i tävlingssammanhang när han hoppade in i den 90:e matchminuten.

Nu väntar Assyriska borta kommande helg innan sommaruppehållet stundar.

Ettan Norra, omgång 14
Umeå FC – AFC Eskilstuna 3-1 (0-1)
Målen: 0-1 (40) Henry Atola, 1-1 (64) Kerfala Cissoko (Hassan Abdi Hassan), 2-1 (82) Kerfala Cissoko (Joel Hedström), 3-1 (87) William Hofvander (Stefan Lindmark)
Varningar UFC: Joel Hedström