Fredagskväll, sol, fri entré, storpublik och storseger. Det var feststämning på Umeå Energi Arena när Umeå FC besegrade Friska Viljor med 4-0.

23 bilder från matchen. Foto: Jan Hofverberg.

Frånsett några svaga minuter under den första halvleken, där bland annat David Ekman stod för en fantastisk block och Pontus Eriksson kom ut stort på en utrusning, så var det här Umeå FC:s tillställning inför 1537 åskådare.

Ettan Norras skytteligaledare Kerfala Cissokos gav hemmalaget ledning från straffpunkten efter 30 minuter. Just innan halvtidsvilan lobbade William Hofvander snyggt in 2-0.

Sen när Stefan Lindmark hittade Linus Panboons panna efter 67 minuter var det avgjort. Inhoppande Alexander Larsson satte spiken i kistan med minuten kvar av ordinare matchtid.

Nu väntar ny hemmamatch på söndag den 23 juni mot AFC Eskilstuna.

Ettan Norra, omgång 13
Umeå FC – Friska Viljor FC 4-0 (2-0)
Målen: 1-0 (36) Kerfala Cissoko (straff), 2-0 (42) William Hofvander (Tobias Westin), 3-0 (67) Linus Panboon (Stefan Lindmark), 4-0 (89) Alexander Larsson (Severin Tatolna)
Varningar UFC: Stefan Lindmark, Albin Näslund