Inför årets högsta publiksiffra (1927) föll ett avstängt- och skadeskjutet Umeå FC mot tabelltrean FC Stockholm med 4-2.

20 bilder från matchen. Foto: Jan Hofverberg.

Det var ett Umeå FC som fick stuva om rejalt inför toppmötet med FC Stockholm. Saknades gjorde dels huvudtränare Anders Bååth men även vänsterbacken Tim Olsson pga avstängning. Målvakten Pontus Eriksson insjuknade under veckan och Ludvig Öhman Silwerfeldt missade även han matchen pga den skadan han ådrog sig mot Karlberg. I deras ställe fick Alex Hellgren Villegas och Pontus Eriksson göra startdebuter i Umeå FC.

Ett formstarkt FC Stockholm tog tag i initiativet direkt och skapade några halvchanser. När ca 30 minuter var spelat fick man en helchans. William Jan kom fri mot Hellgren Villegas och tilldömdes straff, tillsynes utan beröring. En straff som David Zlotnik förvaltade.

Just innan halvtidspausen kom nästa tveksamma domslut. Joel Hedström hakades upp i eget straffområde men domare Rambod Beige friade och Zlotnik kunde relativt enkelt placera in 2-0 via stolpen.

Umeå FC kom ut till den andra halvleken men hög energi och reducerade bara 22 sekunder in i densamma. Hassan Abdi Hassan nickade snyggt in Albin Näslunds inlägg.

Umeå FC försökte att hitta en kvittering där comebackande Linus Panboon ställde till besvär för gästerna.

Men istället för en sista push för en kvittering tillsdömdes Stockholm sin andra straff för dagen med åtta minuter kvar av ordinarie tid. I samma situation fick Hellgren Villegas syna sitt andra gula kort för dagen och blev därmed utvisad. Zlotnik placerade återigen in straffen säkert, hans tredje mål för dagen bakom en chanslös Linus Remahl.

Marcus Degerlund utökade till 4-1 efter en tilltrasslad situation innan Kerfala Cissoko snyggade till siffrorna fint framspelad av Linus Panboon.

I och med förlusten övertar Nordic United serieledningen på målskillnad. För Umeå FC väntar en resa till Karlstad och möte med FBK Karlstad på lördag.

Ettan Norra, omgång 25
Umeå FC – FC Stockholm 2-4 (0-2)
Målen: 0-1 (38) David Zlotnik (straff), 0-2 (45) David Zlotnik, 1-2 (46) Hassan Abdi Hassan (Albin Näslund), 1-3 (82) David Zlotnik (straff), 1-4 (88) Marcus Degerlund, 2-4 (90) Kerfala Cissoko (Linus Panboon)
Varningar UFC: Joel Hedström, Adam Sandström, Tobias Westin, Linus Panboon, Alex Hellgren Villegas (2)
Utvisning UFC: Alex Hellgren Villegas