Umeå FC har anmält AFC Eskilstuna till Svenska fotbollsförbundets tävlingsavdelning för att ha spelat med en obehörig spelare i lagens möte den 15 september.

Umeå FC anser att spelaren Frank Odhiambo inte borde ha spelat pga avstänging (tre gula kort). Men spelaren i fråga spelade från start och sedermera hela matchen.

Händelseförlopp:

I matchen mellan Sollentuna och AFC Eskilstuna den 24 augusti tilldelas Frank Odhiambo först ett gult kort i den 55:e matchminuten (hans totalt sjätte gula kort. Spelare blir avstängd vid var tredje gult kort) för att sedan i den 84:e matchminuten tilldelas ett direkt rött kort (grov utvisning).

Han är därmed automatiskt avstängd i AFC Eskilstunas kommande match mot Karlstad Fotboll den 1 september pga det röda kortet.

Då det röda kortet bedöms som ”grov utvisning” så blir det ett ärende för disciplinnämnden som sedermera stänger av Frank Odhiambo ytterligare en match (perioden 6-9 september) dvs AFC Eskilstunas match mot Nordic United FC den 7 september.

Kvar finns då Frank Odhiambos avstängning för tre gula kort som Umeå FC anser borde verkställts i lagens möte förra helgen, men där spelaren i fråga spelade från start och sedan hela matchen.

Markus Wikström, klubbchef Umeå FC:
– Vi blev förvånade när vi såg Frank Odhiambos namn i AFC Eskilstunas laguppställning då han enligt våra matchförberedande anteckningar skulle varit avstängd.
– När vi sedan dubbelkollat detta så anser vi fortfarande att vi har rätt och därför har vi valt att anmäla detta.
– Vi yrkar på att tilldelas segern med 3-0 då vi anser att AFC Eskilstuna har spelat en obehörig spelare i matchen mot oss.