Umeå FC åker söderut för möte med AFC Eskilstuna. Här är förutsättningarna!

Matchinformation:
Ettan Norra, omgång 22
AFC Eskilstuna – Umeå FC
Söndag 15 september kl. 16.00
Tunavallen

Truppen:
Truppen hittar du här!

Så ser du matchen:
– På plats på Tunavallen. Fri entré.
– På www.ettanplay.se.

Att notera:
– När lagen möttes i våras vann Umeå FC med 3-1 efter två mål av Kerfala Cissoko och ett av William Hofvander. Pontus Eriksson räddade dessutom en straff.
– Kerfala Cissoko leder alltjämt Ettans skytteliga med 16 mål.
– Sist man mötte varandra på Tunavallen var i Superettan 2020. Då vann Umeå FC med 3-1 efter mål av Enis Ahmetovic, Timothy McNeil och Alexis Bbakka.

Anders Bååth inför AFC Eskilstuna:
Ni kommer från en 3-1-seger mot Sollentuna, vad säger du om matchen?
– En match där vi börjar något trevande och inte riktigt får grepp om Sollentuna som kom till Umeå med fem raka segrar i ryggen.
– I mitten av första halvleken hamnade vi i underläge, och sedan exploderade vi och vände matchen på två minuter precis innan halvtidsvilan.
– Direkt i andra gjorde vi 3-1 och därefter var vi stabila defensivt och hade ett par omställningar för att göra ett fjärde mål. Men överlag en bra prestation och en ny stark vändning.

Nu väntar AFC Eskilstuna, ett lag ni besegrade med 3-1 under våren, vad kan du säga om dom?
– AFC har många individuellt skickliga spelare och är indragna i bottenstriden. Den kombinationen gör de till en svår motståndare som kommer ge allt för att ta poäng.
– För vår del handlar det fortsatt om att fokusera på oss själva, vår intensitet i spelet, vårt presspel och hur vi ska fortsätta att skapa mycket målchanser.

Hur har träningsveckan varit samt hur ser truppläget ut?
– Vi har en ”långvecka” bakom oss då vi spelade lördag senast och nu söndag, så vi har haft tid att både återhämta oss, gå igenom saker och växla upp intensiteten inför söndagens match.
– Nu laddar vi för en ordentlig urladdning 16.00!