Under lördagens hemmamatch mot Piteå uppmärksammar vi den allsvenska säsongen 1996.

I år fyller Allsvenskan 100 år och som en av 67 klubbar som spelat i Sveriges högsta serie kommer Umeå FC uppmärksamma den allsvenska säsongen 1996 i hemmamatchen mot Piteå på lördag (24/8).
– Utifrån att Allsvenskan fyller 100 år i år såg vi det som en bra möjlighet att hylla vårt 1996-gäng där delar av laget finns på plats för att ta emot folkets hyllningar innan avspark, berättar klubbchef Markus Wikström.

Man har gjort en del saker för att ge åskådarna en flashback till 96-säsongen.
– Som vi presenterat tidigare kommer laget att spela i tröjor som liknar de matchtröjor som användes 1996. Men vi har även tagit fram en specialdesignad samma modell av den supporterhalsduk som användes då som kommer att säljas på matchen. Våra matchvärdar kommer att jobba i de klassiska ”guljackorna”, berättar Wikström och fortsätter:
– Givetvis kommer vi att välkomna er till Gammliavallen denna dag samt att en vuxenbiljett kostar 96 kr.

Tillsammans med sina samarbetspartners Allstar, Renthall, Swoosh och Renta kommer Umeå FC även att bygga upp ett serveringstält på arenaområdet där det både serveras mat och dryck (öl, vin, cider och alkoholfria alternativ).
– Det är första gången vi gör detta och vi hoppas att det kommer bli en trevlig upplevelse att kunna se fotboll från första parkett samtidigt som man har något gott i glaset.

Entrén öppnar 14.00. Hyllningen av laget kommer att ske vid ca. 14.45. Avspark klockan 15.00.

Välkommen till Gammliavallen!