Ni har hört det förut. Mål av Kerfala Cissoko och William Hofvander och straffräddning av Pontus Eriksson lade grunden till 2-1-segern borta mot Vasalund.

Umeå FC fick en mardrömsstart när man fick en straff emot sig redan efter 10 minuter. Men Pontus Eriksson gjorde som han hade gjort två gånger tidigare under säsongen, dvs. stoppade skottet från elva meter.

Istället för 1-0-underläge från straffpunkten blev det 1-0-överläge från straffpunkten. Startdebuterande Lukas Wikgren blev nergjord inne i straffområdet och Kerfala Cissoko sköt 1-0 via ribban.

Ledningen höll dock endast i några minuter, Likt vårmötet så var det tidigare UFC-spelaren Samuel Wikman som hittade nätmaskorna efter en ribbretur.

Med tre minuter kvar av den första halvleken skulle Umeå FC ta ledningen och återigen var Wikgren inblandad. Han la upp bollen till William Hofvander som direktsköt in 2-1 och sitt nionde mål för säsongen.

Det blev en andra halvlek där Umeå FC la sig på försvar och man gjorde det med bravur tack vare Pontus i målet samt ett starkt kollektivt försvarsspel, där man även fick hjälp av både ribban och stolpen där man kunde hålla undan och vinna med 2-1.

Närmast väntar norrlandsderby hemma mot Piteå på lördag den 24 augusti med avsaprk klockan 15.00.

Ettan Norra, omgång 18
Vasalunds IF – Umeå FC 1-2 (1-2)
Målen: 0-1 (19) Kerfala Cissoko (straff), 1-1 (24) Samuel Wikman. 2-1 (42) William Hofvander (Lukas Wikgren)
Varningar UFC: Tim Olsson