Bortamatch mot Vasalund väntar. Här är förutsättningarna!

Matchinformation:
Ettan Norra, omgång 18
Vasalunds IF – Umeå FC
Söndag 18 augusti kl. 14.30
Skytteholms IP

Truppen:
Truppen hittar du här!

Så ser du matchen:
– På plats på Skytteholms IP.
– På www.ettanplay.se.

Att notera:
– Vårmötet lagen emellan slutade lika, 1-1.
– Lagkaptenen Stefan Lindmark missar matchen pga avstängning.
– I Vasalund spelar de tidigare UFC-spelarna Nicklas Maripuu, Samuel Wikman och den tidigare UFC Akademi-spelaren Joel Karlsson.

Anders Bååth inför Vasalund:

Det blev en klar 5-1-seger i senaste omgången mot Friska Viljor. Vad säger du om er insats?
– En stabil och bra insats, där vi tar tag i matchen från start och driver på. Vi skapar en hel del målchanser, och får utdelning två gånger i den första halvleken.
– Ett tidigt baklängesmål i andra halvlek gör matchen onödigt spännande innan vi återtar kontrollen över matchen och fortsätter att skapa högkvalitativa målchanser och gör tre mål ytterligare.

Nu väntar Vasalund, ett motstånd ni spelade 1-1 mot under våren. Vad kan vi förvänta oss av söndagens match?
– Vasalund var en av tre stora förhandsfavoriter, och värvade flertalet spelare med erfarenhet från superettan/ allsvenskan. Så de har individuell kvalitet i överflöd även om de inte fått den säsong de själva önskade.
– Men en väldigt svår bortamatch mot ett rutinerat lag. Vi behöver bygga vidare på vår intensitet, noggrannhet och koncentration. Är vi intensiva och noggranna kommer vi hota i vårt anfallsspel, för att sedan hålla koncentrationen i försvarsspelet.

Hur har träningsveckan varit?
– Helt ok, men inte mer än så. Det har varit ett flertal frågetecken att reda ut ihop med att energin varit något lägre än föregående vecka. Det är naturligt att energin går ner litegrann när vi varit igång i 5 veckor och man börjar komma in i fotbollsvardagen.
– Men i vår fotbollsvardag är en av nycklarna att vi växlar upp till matcherna och gör 100% insatser varje gång. Vi har pratat om det inom gruppen, vad som krävs mot Vasalund och vad som kommer att krävas under resterande del av hösten.