Umeå FC är tillbaka efter sommarledigheten och finslipade spelet inför höstsäsongen med att besegra division 2-laget Täfteå IK med 5-0 på tisdagen.

22 bilder från matchen. Foto: Jan Hofverberg.

Sommarens första av totalt två träningsmatcher spelades på tisdagen mot Täfteå IK. Debut i startelvan gjorde ett av sommarens nyförvärv Pontus Eriksson som startade som mittback tillsammans med David Ekman.

Umeå FC tog ledningen efter 18 minuter genom mål av Linus Panboon. Det var en matchbild som Umeå FC ägde och där man skapade mycket chanser men det skulle dröja till halvlekens slutskede innan tvåan kom. Tim Olsson chippade in till Kerfala Cissoko som snyggt bara lättade ner bollen till William Hofvander som tog emot och pangade in 2-0.

I pausen bytte man hela nio spelare där bland annat Lukas Vikgren fick göra debut i UFC-tröjan. Målchenserna fortsatte skapas och 3-0 kom rätt omgående. Albin Näslund tog tillvara på en målvaktretur från nära håll. Lukas Vikgren skulle också bli målskytt i sin debut. Näslund hittade en helt fri Vikgren i straffområdet som kyligt placerade in 4-0.

Alexander Larsson punkterade sedan matchen med sitt 5-0-mål från straffpunkten, en straff han själv ordnade.

Nu väntar en ny träningsmatch på söndag 28/7 då man möter Skellefteå FF på nybyggda Carlslunds IP. Avspark klockan 13.00.

Träningsmatch
Umeå FC – Täfteå IK 5-0 (2-0)
Målen: 1-0 (18) Linus Panboon, 2-0 (44) William Hofvander (Kerfala Cissoko), 3-0 (61) Albin Näslund (Alexander Larsson), 4-0 (72) Lukas Vikgren (Albin Nsälund), 5-0 (77) Alexander Larsson (straff)