Mittbacken David Ekman, 22, och Umeå FC är överens om en fortsättning med varandra. Det nya avtalet sträcker sig över säsongen 2026.

David anslöt till Umeå FC:s organisation inför säsongen 2019 från moderklubben Tegs SK. Inför säsongen 2021 skrev han på sitt första A-lagskontrakt. Nu står det klart att han stannar i Umeå FC över säsongen 2026.
– Det finns flera anledningar till att jag valde att förlänga mitt avtal. Det första är att jag trivs väldigt bra i föreningen och känner att jag kan ta nästa steg i min utveckling här. Det andra är att jag gillar hur klubben bygger något långsiktigt genom att satsa och tro mycket på sina egenproducerade spelare. Det tredje är att jag själv är en Umeå-kille från grunden och en dröm som man haft länge är att få vara med på resan uppåt i seriesystemen, säger Ekman.

Du klev ner som mittback inför i år och stått för väldigt bra insatser, vad säger du själv om din vår?
– Våren har varit väldigt bra både individuellt och för laget. Jag har fått mycket förtroende och känner att jag har växt in i det desto fler matcher jag spelat.

Igår körde ni igång igen efter ledigheten, hur taggad är ni på höstsäsongen?
– Det var härligt att dra igång igen efter lite sommarledighet. Vi ser fram emot höstsäsongen och kommer jobba hårt nu för att vara redo när serien kör igång igen.

Adam Chennoufi om David Ekman:
– David är en ambitiös och lojal spelare som alltid ger sitt yttersta. Inför denna säsong skolades han om till mittback, där han haft en fin utvecklingskurva och vi är glada att han fortsätter bära vår tröja under fler säsonger!