Umeå FC är vidare till DM-final efter seger mot Täfteå IK på tisdagskvällen.

Umeå FC är, likt ifjol, klar för DM-final. Detta efter att besegrat division 2-laget Täfteå IK med 8-1. Stefan Lindmark inledde målskyttet för Umeå FC redan efter fem minuter och man drog inte ner på takten.
Efter 45 minuter var ställningen 5-0 efter ytterligare mål från Yoel Embaye, Isaac Boye (2) och Victor Kamf.

Tio minuter in i den andra halvleken så slocknade lamporna på Täfteborg, men det hejdade inte Umeå FC från att göra mål. Anton Eriksson, Samuel Kroon samt ett självmål tog Umeå FC upp i en 8-0-ledning. Med kvarten kvar reducerade Täfteå genom Felix Pihlajaama Jonsson. En mål som också blev matchens sista.

Umeå FC är klar för DM-final efter en 8-1-seger mot Täfteå. Där väntar Team TG, en match som kommer att spelas under mars månad 2020.

DM-semifinal
Umeå FC – Täfteå IK 8-1 (5-0)
Målen:
1-0 (5) Stefan Lindmark, 2-0 (13) Jason Romero, 3-0 (25) Isaac Boye, 4-0 (27) Isaac Boye, 5-0 (35) Victor Kamf, 6-0 (60) Anton Eriksson, 7-0 (67) Samuel Kroon, 8-0 (68) Självmål, 8-1 (75) Felix Pihlajaama Jonsson