Umeå FC tog en komfortabel seger i DM-åttondelsfinalen mot Sörfors. Segersiffrorna skrevs till 6-0 där Victor Kamf och Yoel Embaye målade i A-lags-debuten.

Älvdungen i Sörfors var skådeplatsen för åttondelsfinalen mellan division 4-laget Sörfors IF och Umeå FC och man märkte snabbt vilket lag som spelade i den högre serien. Redan efter 20 minuter hade Umeå FC gått upp till en 3-0-ledning efter två mål mål av Victor Kamf och ett av Isaac Freitas da Silva. Efter 45 minuter var ställningen 4-0 efter ett Emmanuel Yeboah-mål på hörna.

I den andra halvleken stred Sörfors på bra och höll 4-0 fram till 80:e minuten då Yeboah gjorde sitt andra mål för dagen. Yoel Embaye avslutade målskytten, hans första mål i A-lagströjan, efter en fin passning av Erik Lundström.

Umeå FC luftade hela laget (fria byten i DM) där även Tobias Stridsman fick sina första minuter i Umeå FC då han bytte av Isaac Freitas da Silva i den 75:e minuten.

Nu väntar Lycksele IF i kvartsfinalen. Matchen kommer att spelas antingen den 12:e eller 13:e september.

Sörfors IF – Umeå FC 0-6 (0-4)
Målen: 0-1 (6) Isaac Freitas da Silva (Mikael Wikström), 0-2 (10) Victor Kamf (Isaac Freitas da Silva), 0-3 (13) Victor Kamf (Anton Eriksson), 0-4 (34) Emmanuel Yeboah (Jens Stigedahl), 0-5 (80) Emmanuel Yeboah (Seif Kadhim), 0-6 (85) Yoel Embaye (Erik Lundström)
Publik: 85 på Älvdungen