Umeå FC vann sin andra raka match när laget gästades av FC Linköping City på söndagen. Slutsiffrorna skrevs till 5-3. Umeå-laget tappade en 2-0-ledning men lyckades studsa tillbaka och gjorde tre mål på 15 minuter.
– Vi gjorde en bra laginsats, säger tvåmålsskytten Anton Eriksson som fick spela från start för första gången denna säsong efter han skadat armen under försäsongen.

Det hände inte så mycket i den första halvleken och båda lagen hade svårt att skapa farliga lägen.
– Båda lagen känner lite på varandra och det kändes som att inget av lagen ville ta risker, säger Anton Eriksson.

Det såg ut att den första halvleken skulle sluta mållöst, men så blev det inte. Örebro-lånet Isaac Boye blev neddragen i straffområdet och han ville själv ta hand om straffen. Han gjorde inga misstag och gav hemmalaget ledningen och Umeå FC fick gå till pausvila med en 1-0-ledning.

Umeå FC kändes stabilare i den andra halvleken och kunde utöka ledningen till 2-0 genom talangen Anton Eriksson i den 55:e minuten. UFC var fortfarande hungriga och kunde ha gjort ytterligare mål, men då kom kallduschen.
Linköping lyckades göra två snabba mål och helt plötsligt var bortalaget med i matchen igen.
Men Umeå-laget studsade tillbaka lika snabbt och kunde göra 3-2 återigen igenom Isaac Boye på straff. Det var hans tredje mål på två matcher i UFC-tröjan.

Men hemmalaget ville göra flera mål framåt och så blev det. Anton Eriksson kunde ännu en gång utöka lagets ledning när han gjorde sitt andra mål för dagen i den 88:e minuten.

5-2 kom tätt därpå efter att Seif Kadhim snyggt skickade in bollen i bortre hörnet. Minuten senare lyckades gästerna reducera till 5-3 men det hände inget mer och Umeå FC vann matchen rättvist med hela 5-3.

Anton Eriksson spelar fortfarande med skyddet men enligt honom är det ingen fara.
– Nä, det är mest för att säkra upp.

Eriksson är som sagt tillbaka efter sin skada och att han fick göra två mål känns hur bra som helst, enligt honom.
– Det blir en extra bonus.

Han hoppas kunna göra ytterligare mål denna säsong.
– Det kan bli några flera mål till i år, säger han och skrattar.

Anton fick spela i en offensivare roll mot Linköping och enligt honom går det bra.
– Det känns helt okej, jag ser mig själv som en central mittfältare, men det är upp till tränaren.

Eriksson tycker att laget slarvade efter att de ledde med 2-0 men han är stolt över laget som kunde studsa tillbaka och vinna matchen.
– Jag tycker att det var en bra laginsats, avslutar han.

Umeå FC ligger nu på en andra plats i tabellen och i nästa omgång (den 22 april) väntar Karlstad BK på bortaplan.

Umeå FC – FC Linköping City 5-3 (1-0)
Målen:
1-0 (37) Isaac Boye (straff), 2-0 (55) Anton Eriksson (Isaac Boye), 2-1 (65) Carlo Yael, 2-2 (73) Wellington Gustavo, 3-2 (75) Isaac Boye (straff), 4-2 (88) Anton Eriksson (Samuel Kroon), 5-2 (89) Seif Kadhim (Anton Eriksson), 5-3 (90) Levon Pachajyan.
Varningar Umeå FC: Stefan Lindmark, Deniz Yaldir.
FC Linköping City: Lawson Sabah, Almir Gullit dos Santos.
Publik: 526 på Umeå Energi Arena
Så spelade Umeå FC: Viktor Frodig, Nicklas Raaholt (ut 74), Omar El Baad, Andrew Jean-Baptiste, Jens Stigedahl, Stefan Lindmark, Aurelien Norest (ut 78), Samuel Kroon, Anton Eriksson, Deniz Yaldir (ut 84), Isaac Boye.
Ersättare: Rasmus Aspholm, Adel Ziarat (in 74), Seif Kadhim (in 84), Emil Johansson, Emmanuel Yeboah (in 78), Yoel Embaye.