Umeå FC vann den uppskjutna matchen mot Vasalunds IF på onsdagen och kliver samtidigt upp i delad serieledning. Umeå FC låg under med 0-1 inför den andra halvleken men lyckades göra två snabba mål och vann tillslut med 2-1.
– Vi gör en fantastisk bra laginsats, säger en av målskyttarna Samuel Kroon som gjorde sitt första mål i UFC-tröjan.

Umeå FC inledde matchen bättre och skapade farliga lägen men fick inte riktigt till det i den sista tredjedelen. Trots en bra prestation i den första halvleken låg Umeå FC under med 0-1 inför den andra efter mål av Vasalund-spelaren Marko Nikolic i minut 43 på en straff.

I den andra halvleken fortsatte hemmalaget att hota Vasalund och 1-1 blev ett faktum när Emmanuel Yeboah nickade in bollen i den 49:e minuten. Tre minuter senare lyckades Umeå FC fullborda vändningen när Samuel Kroon skruvade in 2-1 utanför straffområdet.
– Vi sa när vi gick in i paus att vi inte skulle stressa och att vi skulle gå ut och kvittera och sedan göra tvåan. Det var precis vad gjorde, säger Samuel Kroon.

Vasalund fick klara sig med en man mindre när Luka Dobrijevic drog på sig en utvisning i slutminuterna.
Umeå FC fortsatt att vara det bättre laget och kunde ha gjort minst tre mål till men matchen slutade 2-1 till UFC som går upp i delad serieledning med Linköping (sämre målskillnad).
– Vi spelade bra och vi kom till mycket lägen. Vi ska vara där uppe och gå för tre poäng varje match.

Nu har Umeå FC tre raka segrar och Samuel tycker att laget blir bättre och bättre.
– Vi var det bättre laget i alla de matcherna. Vi har varit extremt noggranna och samtidigt var vi skickliga på att stänga matcher, säger Kroon som är nöjd med sin prestation mot Vasalund och han vill berömma hela laget för en bra laginsats.
– Vi gör det bra tillsammans.

I nästa omgång (den 19 maj) spelar Umeå FC borta mot Rynninge IK.

Division 1 Norra
Umeå FC – Vasalunds IF 2-1 (0-1)
Målen:
0-1 (43) Marko Nikolic (straff), 1-1 (49) Emmanuel Yeboah (Jens Stigedahl), 2-1 (52) Samuel Kroon.