Umeå FC vann mot Sollentuna FF när lagen möttes för andra gången denna säsong under torsdagen i den sista matchen innan sommaruppehållet.
– En viktig seger mot ett bra motstånd, säger spelaren Deniz Yaldir.

Sollentuna och Umeå FC möttes för bara två veckor sedan där Sollentuna lyckades vinna matchen med 3-2.
Men denna gång var det Umeå FC som fick jubla tillslut. Men man fick kämpa väldigt hårt då Sollentuna blev jobbiga och skapade bra lägen framförallt i den andra halvleken.
– Den här segern betyder jättemycket för oss. Vi ville att de skulle komma hit och känna på revansch. Vi visste att vi skulle vinna den här matchen för att vi är jättestarka som lag, säger en av målskyttarna Deniz Yaldir.

I den första halvleken skapade inget av lagen så mycket men det var Umeå FC som lyckades ta ledningen genom Seif Kadhim i den 20:e minuten vilket också blev pausresultat.
– Vi snackade lite om i paus att vi skulle fortsätta jobba som ett lag och det gjorde vi, säger Yaldir.

Sollentuna kom starkare ut i den andra och skapade några farliga lägen de första 15 men utan att få någon utdelning. Umeå FC kom in i matchen igen och gjorde 2-0 genom Deniz Yaldir som gjorde sitt andra mål för säsongen när han placerade bollen i det bortre hörnet.
Bortalaget gav dock inte upp och lyckades reducera till 2-1 efter mål av lagets bäste målskytt David Seger. Men närmare än så kom de aldrig och Umeå FC vann tillslut med 2-1.
– Det var kanske inte en jättefin match men vi visade återigen att vi är ett lag som ska vara där uppe. Sollentuna kom ut med lite energi i den andra halvleken och dominerade lite men vi är bekväma som lag och vi kunde försvara oss bra.

Deniz Yaldir har nu gjort två mål i UFC-tröjan och han är nöjd med sina insatser så här långt.
– Tack vare grabbarna. Jag har aldrig varit pressad, jag har bra dialog med tränarna och de har fullt förtroende för mig, avslutar Yaldir.

Segern innebär att Umeå FC går in i semestern som tabelltvåa och laget har “bara” tre poäng upp till serieledarna Akropolis IF som spelar imorgon mot Sandvikens IF.

Division 1 Norra, Omgång 16
Umeå FC – Sollentuna FF 2-1 (1-0)
Målen:
1-0 (20) Seif Kadhim (Deniz Yaldir), 2-0 (66) Deniz Yaldir (Jens Stigedahl), 2-1 (90+1) David Seger
Varningar Umeå FC: Anton Eriksson, Deniz Yaldir, Isaac Boye, Emmanuel Yeboah, Mikael Wikström Sollentuna FF: Cameron Streete, Thibaut Liozon