På det sjunde försöket kom den första bortasegern för säsongen. Umeå FC tog en tung skalp när man besegrade topplaget Assyriska med 2-1.

Umeå FC har haft det klent med segrar utanför Umeås gränser. Inför söndagens match mot Assyriska stod man på noll segrar, fyra oavgjorda och två förluster. Men den nollan i vinstkolumnen är nu ändrad.

Som vi har vant oss med Umeå FC denna säsong så öppnade man väldigt aggressivt i sitt presspel och det skapade oreda i Assyriskas uppspelsfas.
I den 14:e spelminuten tog Umeå FC ledningen efter att Erik Lundström hittat Alexis Bbakka i djupled och han, sin vana trogen, kommit före målvakten och lobbade in ledningsmålet.

Assyriska kvitterade tio minuter senare, och det var snyggt. Dillan Ismail misslyckades med sin rensning, bollen for rakt upp i luften och Norrettans skyttekung Alagie Sosseh cykelsparkade in 1-1.

Men Ismail skulle revanschera sig. Just innan halvtidsvilan nådde han högst på Seif Kadhims hörna och knoppade in 2-1.

Det var en ganska chansfattig andra halvlek tills det återstod cirka 15 minuter. Då började Assyriska få igång sin arsenal men Andriy Fedorenko i målet stod pall och gjorde några fina räddningar.

Segern betyder att Umeå FC har vunnit sin första bortamatch för säsongen. Den betyder också att man tar ett stort steg i tabellen och placerar sig nu på en femteplats.

Assyriska FF – Umeå FC 1-2 (1-2)
Målen: 0-1 (14) Alexis Bbakka (Erik Lundström), 1-1 (24) Alagie Sosseh, 1-2 (45+2) Dillan Ismail (Seif Kadhim)
Varningar Assyriska: Alagie Sosseh, Stefan Batan, Sebastian Holmqvist Umeå FC: Andriy Fedorenko, Simon Mårtensson
Publik: 249 på Södertälje Fotbollsarena