Umeå FC kryssade ännu en gång när man gästade Skellefteå FF under torsdagen. Umeålaget gick till pausvilan med 1-0-ledningen men fick se hemmalaget kvittera till 1-1 i den andra halvleken.

Umeå FC fick en drömstart och tog ledningen efter bara tre minuter genom Alexis Bbakka som skickade bollen över målvakten som inte kunde göra nånting för att förhindra målet.

Bortalaget fortsatte pressa på och var vid flera tillfällen nära att utöka. Umeå FC fick mängder av målchanser men var inte skicklig nog för att sätta in fler mål innan pausvilan.

I den andra halvleken var bortalaget ännu en gång bättre och tog över matchen totalt, men det var hemmalaget som gjorde matchens andra mål. 1-1-målet kom i den 63:e minuten genom Tif Kiddu.

Bortalaget fortsatte jaga på och hade kunnat gjort hur många mål som helst i andra halvlek, men fick åka hem till Umeå med en poäng, igen.

Det var Umeås FC:s tredje oavgjord match. Nästa onsdag tar man emot Västerås SK som har vunnit sju matcher och förlorat bara en.

Umeå FC-tränaren Andrée Jeglertz var besviken över resultatet och han tycker att Umeålaget förtjänade vinna matchen.
– Det känns jättesurt att vi inte kunde vinna idag och jag tycker att vi var det bättre laget i 90 minuter, säger Jeglertz som berömmer Isaac Freitas da Silva, Aurelien Norest och Simon Mårtensson för en bra insats.

Skellefteå FF – Umeå FC 1-1 (0-1)
Målen: 0-1 (3) Alexis Bbakka, 1-1 (63) Tif Kiddu
Varningar Skellefteå FF: Jacob Stephenson Umeå FC: Alex De Carolis, Aurelien Norest