Umeå FC vann Umeåderby mot TeamTG med 1-0 under måndagen med ett drömmål av Simon Mårtensson i den tredje spelminuten.

Det var en jämn match mellan Umeå FC och Team TG där man fick se två vassa lag som hade mycket att bjuda på.

Umeå FC startade bättre med ett intensivt press och lyckades ta ledningen i den tredje matchminuten efter Jens Stigedahl serverade målskytten Simon Mårtensson som sprang rakt in straffområdet och skickade bollen över rivalens målvakt Vladimir Sudar.

Team TG försökte svara hemmalaget med snabba kontringar men hade svårt att att komma förbi Umeå FC:s stabila försvarsspel.

Hemmalagets talang Anton Eriksson stod för en fin prestation i den första halvleken med många farliga passningar. Eriksson var också nära att utöka till hemmalaget när han lyckades komma förbi två TTG-spelare i straffområdet men kunde inte klara sig hela vägen och fick se målvakten ta bollen.

Efter det så försökte bortalaget ännu en gång kvittera men utan att lyckas och första halvlek slutade 1-0 till hemmalaget.

I den andra halvleken var båda lagen lika offensiva och försökte hela tiden kontra på motståndarnas misstagen. UFC-anfallaren Alexis Bbakka hade en tuff andra halvlek när han vid flera tillfällen blev jagad och sparkad av bortalaget.

Men Umeå FC var noggranna i sitt försvarsspel när Team TG kom i sina anfall och gjorde det svårt för gästerna.

Bortalaget gjorde sista försök att kvittera matchen på en frispark i de sista sekunderna, men Umeå FC klarade sig fint och vann matchen med 1-0.

– Det var en jämn match och det var bra att kunna vinna mot dem igen efter två år utan seger, säger Umeå FC-tränaren Andrée Jeglertz som tyckte om lagets attityd mot Team TG och fortsätter:
– Vi hade kontroll på matchen och försvarade oss bra.

Kaptenen Dillan Ismail och målkungen Isaac Freitas da Silva var avstängda, men enligt UFC-tränaren har laget kvalificerade spelare även på bänken.
– De är två duktiga spelare och vi har en bra trupp som ger oss möjlighet att skicka in spelare som kan prestera lika bra, säger Jeglertz.

UFC-talangen Anton Eriksson fortsätter att imponera på Andrée Jeglertz som hyllar spelaren.
– Han har förmåga att spela bra match efter match, avslutar Jeglertz som berömmer hela laget för ett imponerande och hårt arbete.

Umeå FC – Team TG 1-0 (1-0)
Målen: 1-0 (3) Simon Mårtensson (Jens Stigedahl)
Varningar Umeå FC:Team TG: Stefan Lindmark, Linus Marklund