Umeå FC tog sig an den nya säsongen med att enkelt besegra division 2-laget Friska Viljor. Slutresultatet skrev till 5-1.

Ett fullsatt fotbollstält fick se många nyagamla och nya ansikten under Umeå FC:s första match för året. I startelvan fanns nyförvärven Jakob Bergman, Soya Takahashi, Alexis Bbakka och Timothy McNeil. Men det var fjolårets genombrottsman, Yoel Embaye, som öppnade målskyttet för hemmalaget efter 15 minuter, det på en fin passning av just nämnde Bbakka.

Timothy McNeil gjorde 2-0 innan halvtidsvilan.

Umeå FC vann tillslut med 5-1 efter ytterligare ett mål vardera från Embaye och McNeil samt ett mål av Alexis Bbakka.

Tränare Brian Clarhaut efter matchen:
– Jag är nöjd med gruppens kollektiva insats och det var uppfriskande att se oss spela en 90 minuters match.
– Vi hade några bra stunder men vet att vi har mycket arbete att göra framöver. Vi använder den här matchen som ett verktyg för att fortsätta bygga och stärka vårt spel.

Träningsmatch
Umeå FC – Friska Viljor FC 5-1 (3-0)

Målen: 1-0 (15) Yoel Embaye, 2-0 (37) Timothy McNeil, 3-0 (55) Alexis Bbakka, 4-0 (68) Yoel Embaye, 5-0 (77) Timothy McNeil, 5-1 (83) Elias Cederblad
Publik: 100 (fullsatt)