Det blev ett riktigt kvaldrama på ett blåsigt och snöigt Vikingavallen i match 2 mellan IK Frej och Umeå FC. Ett drama som Umeå FC gick vinnande ur, det efter två Isaac Boye-mål som gjorde att Umeå FC tog steget upp till Superettan på fler gjorda bortamål.

Det blev exakt så dramatiskt som alla trodde på förhand. Men det var nog inte många som förutsåg den matchutvecklingen som blev.

Redan efter tre minuters gav Isaac Boye Umeå FC ledningen då han vann bollen högt upp och med ett fantastiskt vänsteravslut satte 1-0 till gästerna. Bara tio minuter senare var det dags för igen. Efter en prefekt djupledsboll av Stefan Lindmark så Boye tryckte bort en Frej-försvarare och chippade elegant in 2-0. Då behövde Frej göra tre mål för att behålla sin Superettan-status.

Men visst kan Frej svar på tal. Moustafa Zeidan gjorde både 1-och 2-2 inom loppet av sex minuter och där och då var det nog inte många som trodde att Umeå FC skulle hålla ut.

Men en heroisk andra halvlek av Umeå FC så lyckades man på alla olika sätt att freda sitt mål och när domaren Fredrik Klitte satte pipan i munnen efter fyra minuters tilläggstid så bröt segerjublet ut på Vikingavallen.

Umeå FC spelar i Superettan 2020!

Kval till Superettan, match 2 av 2
IK Frej – Umeå FC 2-2 (2-2)
Umeå FC till Superettan efter totalt 3-3 och fler gjorda bortamål
Målen: 0-1 (2) Isaac Boye, 0-2 (14) Isaac Boye (Stefan Lindmark), 1-2 (24) Moustafa Zeidan, 2-2 (30) Moustafa Zeidan
Varningar IK Frej; Jon Birkfelt Umeå FC; Emmanuel Yeboah, Mikael Wikström, Omar El Baad, Isaac Boye