Umeå FC går som tåget i division 1 Norra. På söndagen vann UFC sin femte match när Nyköpings BIS kom på besök och fortsätter att leda serien. Slutsiffrorna blev 3-0 där ett av målen gjordes av talangen Yoel Embaye som gjorde sitt första mål med A-laget.

Umeå FC hade allt i egna händer inför söndagens drabbning mot Nyköping där man vid en seger skulle fortsätta leda serien. Och en seger blev det, men det drog ändå 56 minuter tills man fick se ett mål som kom på en straff som Anton Eriksson fint placerade in.

I den första halvleken fick man se UFC hota gästerna som inte skapade så mycket. Trots så många press från hemmalagets sida fick man nöja sig med 0-0.
I den andra halvleken fortsatte Umeå-laget att pressa på och det kändes som att 1-0 var nära. Efter ledningsmålet blev UFC tillbakapressade och Nyköping var väldigt nära att kvittera. Men UFC kom in i matchen igen och utökade till 2-0 efter mål av Samuel Kroon mot sitt gamla lag i den 74:e minuten (hans fjärde mål denna säsong).

Efter Samuel Kroons mål orkade Nyköping inte mer och UFC fortsatte att skapa chanser och 3-0 blev ett faktum när Yoel Embaye tog sig in i straffområdet och skickade in bollen i den 78:e minuten och där satte man spiken i kistan.
Umeå FC tog alltså sin femte raka seger och är fortsatt serieledarna med två poäng ner till Akropolis.

Yoel Embaye fick för första gången göra mål i division 1 och det var också första gången som han började från start.
– Det kändes bra, jag är glad att jag fick starta och fick vänta länge, säger han som menar att han kommer att kriga för en startelva plats.
– Jag har fått chansen idag och tycker att jag har tagit den.

Han menar också att för att det ska fortsätta gå bra för honom så måste han fortsätta arbeta hårt varje dag och inte bli frustrerad när han inte får spela eller starta.
– Ska hålla samma fokus hela tiden och ta chansen direkt.

Han vet vad som krävs för att säsongen ska sluta lycklig.
– Vi vet vad vi har gjort för att komma till den här positionen och vi ska fortsätta göra samma sak. Och vi ska ta en match i taget.

I nästa omgång (den 30 maj) väntar Karlslunds IF HFK på bortaplan.

Division 1 Norra, Omgång 9
Umeå FC – Nyköpings BIS 3-0 (0-0)
Målen:
0-1 (56) Anton Eriksson (straff), 2-0 (74) Samuel Kroon (Yoel Embaye) 3-0 (78) Yoel Embaye (Nicklas Raaholt).
Varningar Umeå FC: Mikael Wikström Nyköping: Gustaf Halvardsson, Ben McKendry, Pontus Nordenberg.