Trots en tidig ledning så lyckades Umeå FC inte hålla undan. Karlslund vände och vann med 2-1.

På ett stormigt Karlslunds IP tog Umeå FC en tidig ledning då Anton Eriksson bredsidade in Jens Stigedahls fina hörna. Med vinden i ryggen hade Umeå FC bud på mer men Karlslunds målvakt gjorde en fin benparad på Samuel Kroons avslut.

Ombytta roller var det i den andra halvleken och efter ett misstag i Umeå FC:s backlinje så kvitterade Karlslund. Då hade det bara gått sex minuter.

Kvarten senare föll segermålet. På en fin slagen frispark skarvade Anton Olsson in segermålet.

Umeå FC försökte, såklart, att gå för en kvittering men närmare än Yoel Embayes stolpträff kom man aldrig.

Redan på söndag har Umeå FC chans till revansch då Gefle IF kommer på besök.

Karlslunds IF – Umeå FC 2-1 (0-1)
Målen:
0-1 (17) Anton Eriksson (Jens Stigedahl), 1-1 (49) Justin Salmon, 1-2 (61) Anton Olsson
Varningar Karlslund: Jakob Kindberg, Sebastian Loyola Nydén Umeå FC: Samuel Kroon