Umeå FC lyckades inte ta några poäng borta mot Akropolis. Hemmalaget vann med 1-0 efter att segermålet kommit med 20 minuter kvar.

Annars startade Umeå FC matchen på Spånga IP:s fina gräsplan optimistiskt. Isaac Freitas da Silva hade en frispark på mål och Simon Mårtensson höll så när på att utnyttja Akropolis-målvakten Filip Angers missriktade inspark. Men i övrigt var det en jämn match där båda lagen hade svårt att skapa några vassa målchanser. Halvlekens farligaste målchans skapade Akropolis då de prickade innerstolpen på en frispark i halvlekens sista sekunder.

Med 20 minuter kvar av matchen tog så Akropolis ledningen efter ett inlägg från högerkanten där Stefan Ostojic kunde peta in ledningsbollen från nära håll. Umeå FC försökte hitta en kvitteringen och inbytte Emmanuel Yeboah gav bortalaget lite luft under vingarna men man var aldrig riktigt nära. Det blev förlust med 1-0.

Beröm förtjänar 18-årige Anton Eriksson för ännu en imponerande insats från sin innermittfältarposition. Alexis Bbakka slet bra längst fram och Emmanuel Yeboah gjorde ett piggt inhopp.

Noteras skall göras att Emil Johansson, 18, och Emmanuel Yeboah, 20, gjorde sina a-lagsdebuter i tävlingssammanhang för Umeå FC.

Nu väntar nykomlingen Rynninge IK hemma på söndag den 13 maj. Matchstart klockan 15.00.

Akropolis IF – Umeå FC 1-0 (0-0)