Umeå FC åkte på en tung förlust när man spelade säsongens andra Umeå-derby mot Team TG under måndagen. Slutsiffrorna skrevs till 3-1 till Team TG.

Man kan väl säga att måndagens derby hade två ansikten då Umeå FC hotade väldigt mycket och skapade heta lägen i den första halvleken, men Team TG var ett helt annat lag i den andra med många farliga kontringar.

UFC började bättre och hade några lägen att göra mål under de 19 första minuterna men det var TTG som tog ledningen i den tjugonde spelminuten efter bollen träffade UFC:s Aurelien Norests rygg och in i mål.

Team TG hann knappt jubbla för målet innan Seif Kadhim tog sig fram helt fri och kvitterade till 1-1 i den 21:a minuten vilket också var halvtidsresultatet.

Det återstod 45 minuter av detta derby och Team TG var det laget som var bäst på att ta vara på sina chanser då man kom ut som ett nytt lag och gjorde det svårt för Umeå FC. 2-1-målet kom i den 57:e minuten.

UFC släppte in målkungen Victor Kamf från UFC Akademi som gjorde 19 mål i division III denna säsong, men inte ens han kunde hjälpa laget som fick se TTG göra 3-1 och avgöra matchen.

I nästa omgång väntar Linköping City för Umeå FC på bortaplan.

Team TG – Umeå FC 3-1 (1-1)
Målen:
1-0 (20) Adam Chennoufi, 1-1 (21) Seif Kadhim, 2-1 (57) Adam Chennoufi, 3-1 (74) Patrik Pettersen.
Varningar Umeå FC: Simon Mårtensson, Emmanuel Yeboah Team TG: Linus Sahlin