Umeå FC vann med 2-0 när serieledarna Västerås SK kom på besök på nationaldagen.
– Vi var beslutsamma idag, säger Umeå FC-tränaren Andrée Jeglertz.

Hemmalaget var offensiva och hungriga framförallt i den första halvleken med många fina kombinationer och ett fantasifullt anfallsspel. UFC-anfallaren Simon Mårtensson gav sitt lag ledningen i den 28:e minuten efter en fin pass av brassen Isaac Freitas da Silva.

Umeå FC utökade sin ledning i den 39:e minuten genom målkungen Isaac Freitas da Silva som nickade in Seif Kadhims precisa inlägg.

Hemmalaget fick fler chanser att utöka sin ledning med många farliga lägen men fick gå till pausvila med en 2-0-ledning.

I den andra halvleken så tryckte Västerås fram allt de hade för att nå en reducering, men man var egentligen aldrig nära. Istället var det Umeå FC och Simon Mårtensson som var närmast ett mål när han prickade kryssribban med tio minuter kvar att spela.

Slutresultatet blev 2-0 till Umeå FC som vann igen efter tre raka oavgjorda matcher.
– Vi var beslutsamma idag och vi var bättre än Västerås under matchen. Vi skapade fler situationer och hade bättre presspel, säger UFC-tränaren Andrée Jeglertz som berömmer backarna, Simon Mårtensson och Isaac Freitas da Silva för ett hårt jobb.
– Vi hade kontroll över matchen och spelade som vi ska, säger UFC:s målkung Isaac Freitas da Silva.

Umeå FC – Västerås 2-0 (2-0)
Målen:
1-0 (28) Simon Mårtensson (Isaac Freitas da Silva), 2-0 (39) Isaac Freitas da Silva (Seif Kadhim)
Varningar Umeå FC: Emmanuel Yeboah, Simon Mårtensson, Alexis Bbakka Västerås SK: Carlos Gaete Moggia