Umeå FC åkte på säsongens första förlust mot Karlstad BK (0-1). Detta efter att hemmalaget gjorde matchens enda mål i den 42:a spelminuten.

Umeå FC började dock bäst av de två lagen och lyckades med ett enkelt och rakt spel hitta några halvlägen. Men efter halvtimmen så växte Karlstad BK in i matchen och ledningsmålet kom med bara tre minuter kvar av den första halvleken efter ett fint spel ute på vänsterkanten och där sedan Oskar Alvers tryckte in 1-0 lågt vid första stolpen.

Gräsmattan på Våxnäs IP var tyvärr under all kritik vilket gjorde att spelet blev lidande. Umeå FC fortsatte med sitt långa, raka spel men fick aldrig riktigt till det i den sista tredjedelen. Närmast en kvitteringen var Isaac Boye men Karlstad BK:s målvakt gjorde en fin räddning.

Härnäst väntar två hemmamatcher i rad. Den 28:e mot Vasalunds IF och sedan 1 maj mot Akropolis.

Karlstad BK – Umeå FC 1-0 (1-0)