SHARE

 

 

Umeå FC Akademi hade inte mycket att hämta i Senior-DM:ets åttondelsfinal mot division 2-laget Skellefteå FF.
– Nej, men det var en oerhört värdefull match för oss, sa Akademitränaren Benjamin Kinnunen efter 0-5 (0-2) i baken.

Mellan Umeå FC Akademi med hemvist i division 4 och etablerade division 2-klubben Skellefteå FF skiljer det mer än två divisioner om vi ser till storlek, tyngd, och ålder, rutin.
– Därför är såna här matcher jättebra sett till den erfarenhet det ger oss, menade Benjamin vars manskap ställdes mot ett rejält taggat Skellefteå FF.
– Vi såg direkt att Skellefteå kom med mer eller mindre ordinarie lag och verkligen ville vända sin negativa trend från seriespelet, sa Benjamin, belåten med första halvlekens insats:
– Det tycker jag, vi fick i och för sig försvara oss mycket, men gjorde det bra och deras två mål kommer ju båda på bjudningar från oss.
Som Skellefteås 2-0-mål där Akademilaget hade egen hörna som rensades undan och då kom från egen planhalva gästerna i en vass 3-mot-2-situation.
– Och då gick det hiskeligt fort. Vi hade ju några killar som jagade som tusan vilket hade resulterat i söderfyran, men här hann vi inte ikapp, tvingades Benjamin konstatera.
Andra halvleken såg tämligen tidigt Skellefteå FF göra ytterligare tre mål och totalt punktera tillställningen.
– Att vi kom till korta i kvickhet och tyngd mot Skellefteå är inte så mycket att säga om, däremot stressade vi bort många egna passningar vilket vi har på minuskontot, sa Benjamin efter 0-5-förlusten.
– Självklart är killarna besvikna, men det gäller att vi tar det här på rätt sätt, som en mycket bra erfarenhet i uppdraget att utbildade killarna för framtiden. Vi har absolut ingen att skämmas för.
Nej, samtidigt som Skellefteå FF, som nämnts, visade sig mycket pigga och inspirerade denna afton.
Umeå FC Akademi får ta lärdom av detta och ladda om för höststarten i division 4 södra Västerbotten vilket spelas nästa onsdag 3 augusti borta mot Mary´s Home.

Umeå FC Akademi – Skellefteå FF 0-5 (0-2)
Målen:
0-1 (28) Krister Andersson, 0-2 (43) Raymond Ddungu, 0-3 (57) Bapinga Tanda, 0-4 (61) Bapianga Tanda, 0-5 (69) Linus Almqvist