Efter en dålig första halvlek och underläge klev UFC Akademi in som ett helt nytt lag till den andra halvleken och vann tillslut med 4-1 mot Sörmjöle på fredagskvällen.

Med en minut kvar av den första halvleken gav Erik Isaksson Sörmjöle ledningen med 1-0. Det fick UFC Akademi att vakna. Man lyfte sig avsevärt i den andra halvleken och tog över helt och hållet. Det skulle också ge resultat målmässigt. Först kvitterade Ajvan Bassami och med 20 minuter kvar satte division 4:s skyttekung, Mubiru Yahaya, 2-1. Med 10 minuter kvar punkterade Aron Jalali matchen med sitt 3-1-mål innan Yahaya blev tvåmålsskytt när han satte 4-1 just innan slutsignalen.
– Vi går ut i andra halvlek och tar över matchen totalt, berätter UFC Akademis tränare Benjamin Kinnunen Nassiri och fortsätter:
– Det är otroligt kul att vi lyckas ta ikapp trots dålig start, extra plus i kanten för Oskar Fredriksson och Emil Johansson.

UFC Akademi leder Division 4 Södra med 20 inspelade poäng, fyra poäng före Hörnefors och Spöland/Vännäs. Härnäst väntar IFK Umeå 2 på onsdag.

Umeå FC Akademi – Sörmjöle IK 4-1 (0-1)
Målen
0-1 (44) Erik Isaksson, 1-1 (58) Ajvan Bassami, 2-1 (71) Mubiru Yahaya, 3-1 (80) Aron Jalali, 4-1 (87) Mubiru Yahaya