UFC Akademi är vidare till DM-kvartsfinal. Det efter en säker 4-1-seger mot Röbäcks IF.

Både Umeå FC och UFC Akademi deltar i år i DM och på onsdagen gick UFC Akademi in i turneringen då division 4-laget Röbäcks IF stod för motståndet.
I den 40:e minuten satte Yoel Embaye en frispark direkt i mål men bara fyra minuter senare kvitterade Röbäck genom Ivan Kajajas Muwanguzi.

Men i den andra halvleken var det UFC Akademi för hela slanten. Albin Näslund gav bortalaget ledningen efter 51 minuter sedan rullade Victor Kamf in 3-1 från elva meter. Jacob Ottosson satte spiken i kistan, 4-1, på tilläggstid.

I kvartsfinal väntar vinnaren mellan IFK Bjurfors och Team TG.

Röbäcks IF – UFC Akademi 1-4 (1-1)
Målen:
0-1 (40) Yoel Embaye, 1-1 (44) Ivan Kajajas Muwanguzi, 1-2 (51) Albin Näslund, 1-3 (57) Viktor Kamf (straff), 1-4 (90+1) Jacob Ottosson