UFC Akademi besegrade Frösö IF borta med 2-1 i det första kvalmötet till division II.
Målkungen Victor Kamf stod för båda målen.

Det var en jämn och händelserik match där båda lagen spelade väldigt offensivt redan från minut ett.
UFC:s Yoel Embaye var nära att ge bortalaget ledningen men han kom lite försent och nådde inte bollen som gick strax utanför. Frösö försökte studsa tillbaka minuten senare men utan något resultat.

Båda lagen försökte gång på gång ta ledningen men det var UFC Akademi som lyckades göra matchens första mål i den 17:e spelminuten genom Victor Kamf som nickade in 1-0 till bortalaget.
Lagen fortsatte kontra snabbt och skapade många målchanser med fina kombinationer av passningar.
Men några mål till blev det inte och den första halvleken slutade 1-0 till UFC Akademi.

I den andra halvleken startade Frösö lite bättre och var mera aggressiva och jobbiga för bortalaget som slarvade lite och passade fel några gånger.
Men UFC Akademi kom tillbaka igen och skapade några heta lägen och lyckades utöka till 2-0 återigen genom Victor Kamf i den 67:e minuten.
Några minuter senare hade UFC:s Jacob Ottosson ett jätteläge att utöka till 3-0 men hans skott gick strax utanför.
Frösö gav sig inte och lyckades reducera till 2-1 i matchens sista minut genom Niklas Andersson. Matchen slutade alltså 2-1 till Umeå FC Akademi.

Returmötet spelas på Vildmannavallen söndagen den 21/10 klockan 15.00.

Frösö IF – UFC Akademi 1-2 (0-1)