Umeå FC Akademi gästade Gimonäs UIF under lördagen och förlorade matchen med 2-0 efter en dålig andra halvlek.
– Alla gjorde inte riktigt sitt jobb, säger Umeå FC Akademi-tränaren Jörgen Sundberg.

Det var en spännande första halvlek med många fina kombinationer av passningar från båda lagen.

I den tredje minuten var UFC Akademi nära att ta ledningen men Gimonäs målvakt räddade.
Ett par minuter senare var det GUIF:s tur att vara farliga med ett hårt skott som gick utanför.

Efter det fortsatte båda lagen att skapa målchanser, men det var hemmalaget som lyckades ta ledningen genom Victor Tideman som tog sig in i straffområdet och gjorde 1-0 i den 33:e spelminuten.

UFC Akademi försökte kvittera i de sista minuterna men låg under med 1-0 i den första halvleken.

I den andra halvleken var hemmalaget mycket bättre och hade inte svårt att hitta fria ytor medan UFC Akademi hade svårt att rulla bollen.

Anfallaren Victor Kamf började på bänken och fick hoppa in i den andra men han kunde inte göra så mycket. Gimonäs fortsatte jaga på och utökade sin ledning till 2-0 i den 84:e minuten genom Elias Malm Sandberg.

Matchen Slutade 2-0 till hemmalaget och för UFC Akademi blev det andra raka förluster.

– Jag är besviken på hur vi spelade idag, men Gimonäs var bättre än oss och då vinner man, så är det, säger Umeå FC Akademi-tränaren Jörgen Sundberg och avslutar:
– Vi vinner inte bollen på de ställen vi ville, då blir det jobbigt.

Extra plus i bortalaget gick till Alfred Lundström.

Gimonäs UIF – Umeå FC Akademi 2-0 (1-0)