UFC Akademi åkte på en tung förlust när man gästade Lycksele IF under lördagen där slutresultatet skrevs till 3-2 till Lycksele.
UFC Akademi ligger kvar på andraplatsen och har nu fyra poäng upp till Sandvik som vann borta mot Gimonäs Umeå IF.

Lycksele började bättre och lyckades ta ledningen genom Gino Berg som nickade in 1-0 till hemmalaget i den 38:e spelminuten.
I den andra halvleken fortsatte Lycksele jaga på och utökade till 2-0 genom James Takashi som även gjorde 3-0 i den 74:e minuten.

UFC Akademi fortsatte att kämpa på och reducerade till 3-1 genom målkungen Yoel Embaye och 3-2-målet kom genom Tobias Westin. Bortalaget forcerade för en kvittering som aldrig kom och matchen slutade alltså 3-2 till hemmalaget Lycksele.

– Vi var inte riktigt på en bra nivå idag, säger UFC Akademi-tränaren Jörgen Sundberg.

UFC Akademi har nu fyra poäng upp till Sandvik men Sundberg vill att laget ska fortsätta göra det de är bra på.
– Vi ska inte fokusera på vad alla lag gör utan vi kan bara fokusera på det vi ska göra, avslutar Sundberg som berömmer alla sina spelare.

I nästa omgång väntar derby mot Gimonäs Umeå IF för UFC Akademi.

Lycksele IF – UFC Akademi 3-2 (1-0)
Målen:
1-0 (38) Gino Berg, 2-0 (51) James Takashi, 3-0 (74) James Takashi, 3-1 (81) Yoel Embaye, 3-2 (90+1) Tobias Westin.