Umeå FC Akademi spelade lika, 2-2 mot Älvsjö på bortaplan under lördagen.

UFC Akademi vann senast mot Lidingö och killarna var sugna för tre nya poäng när laget besökte Älvsjö. Båda lagen bjöd på en fin fotboll och matchen kunde ha slutat hur som helst.
Det var Älvsjö som tog ledningen i den 29:e minuten. UFC Akademi kvitterade till 1-1 tre minuter senare genom Emmett Meja som gjorde sitt första mål i UFC:tröjan. I den 40:e minuten fick hemmalagets Malvin Dahlqvist ett rött kort. Trots en bra kämpainsats från båda lagen slutade den första halvleken 1-1.

UFC Akademi kom starkare ut i den andra halvleken och gjorde 1-2 i den 54:e minuten efter mål av Olle Sandkvist. Det var Sandkvists femte mål för säsongen. Umeå-laget hade bra kontroll på matchen med en man mer på planen, men då kom kallduschen. Hugo Enfors fick också ett rött kort med 15 minuter kvar att spela.

Älvsjö tryckte på i slutminuterna och lyckades kvittera till 2-2 i matchens sista minut vilket också blev slutresultatet.

Under lördagens match fick Ludwig Olofsson göra sin debut i UFC:tröjan. Han spelade senast med Frösö IF i ligacupen U16 där han spelade sju matcher och stod för fyra mål i år.

UFC Akademi ligger nu på andra plats och Älvsjö ligger fyra.
I nästa omgång (den 7 september) tar UFC Akademi emot serieledarna GIF Sundsvall. Matchen spelas på Umeå Energi Arena kl. 15.30

P17 Allsvenskan Norra Nedflyttningsserie
Älvsjö AIK FF – Umeå FC Akademi 2-2 (1-1)
Målen:
1-0 (29) Oscar Faulds, 1-1 (32) Emmett Meia, 1-2 (54) Olle Sandkvist, 2-2 (90+3) Ali Abbas Ammouri