Det blev en tung dag på Spånga IP när Umeå FC föll mot Akropolis med 4-0.
– Vi förlorar mot ett bättre lag, även om 4-0 inte speglar matchen, sade Robert Bergström efter matchen.

Umeå FC fick sämsta tänkbara start mot Akropolis när en hörna, redan efter fem minuter, olyckligt skarvades in i eget mål av Leo Englund.
– Givetvis är det inte en start vi önskat, efter en positiv matchinledning, sade Bergström.
Man lyfte sig dock snabbt och skapade några fina lägen i den första halvleken. Bland annat hade både Jens Stigedahl och Leo Englund varsitt skott i målramen och Modou Lamin Sillah ett fint nickläge som Simon Lundgren i Akropolis-målet fick sträcka ut ordentligt på. Men med 10 minuter kvar av den första halvleken så utökade Akropolis sin ledning. Efter passivt försvarsspel så kunde tillslut division 1:s skyttekung Luca Gerbino Polo enkelt stöta in ett inspel från vänsterkanten.

Umeå FC försökte att få till en tidig reducering i den andra halvleken och gick bland annat upp på tre forwards med 30 minuter kvar när Radoslaw Erlich gjorde säsongsdebut. Men närmare än just nämnde Erlich friläge kom inte Umeå FC. Hemmalaget gjorde både 3 och 4-0 just innan slutsignalen.
– Vi förlorar mot ett bättre lag, även om 4-0 inte speglar matchen. Vi har fortsatt svårt att förvalta våra målchanser och har inte riktigt kvalitén idag för att vinna, menade Bergström.

Nu väntar IK Brage hemma på lördag.
– För vår del handlar det nu om att träna bra kommande vecka och göra det bättre på lördag mot IK Brage, avslutar Bergström.

Akropolis IF – Umeå FC 4-0 (2-0)
Målen: 1-0 (5) Självmål (Leo Englund), 2-0 (35) Luca Gerbino Polo, 3-0 (86) Pavlos Mitropoulos, 4-0 (90) Adhavan Rajamohan
Varningar: Akropolis IF: Konstantinos Stavrothanasopoulos, Adrian Pettersson Umeå FC; Fredrik Wennebro, Modou Lamin Sillah